Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 mei 2018

Formatie loopt voorspoedig, ALV uitgesteld

Na een lange aanloopperiode komt de formatie met VVD, PvdA, ROSA, D66, CDA en CU nu goed op stoom. De onderhandelaars melden een positieve en constructieve sfeer, waarin gewerkt wordt aan een optimaal programma voor Zaanstad, binnen de financiële mogelijkheden. De partijen verwachten nu de eerste helft juni een akkoord te kunnen presenteren, inclusief de verdeling van de portefeuilles. De  raad wordt wekelijks op donderdag geïnformeerd over de voortgang, en alle presentaties en cijfers die voor het onderhandelingsproces gepresenteerd worden komen ook voor de overige partijen beschikbaar.

Het was onze verwachting om reeds op 18 mei een akkoord te kunnen presenteren op een ledenvergadering, dit stellen we uit tot de eerste vrijdag na de totstandkoming van het akkoord. De leden worden per email op de hoogte gehouden.